Spring naar inhoud

Muziek > PANACHE gypsy, 7 mei 2015

april 20, 2015

ZZ_2015_3_panache

PANACHE is een internationaal gezelschap van vrienden die elkaar gevonden hebben tijdens het wereldberoemde Gypsy Jazz Festival in Samois-sur-Seine, bij Paris. Ze merkten hoe fijn ze het vinden samen te spelen en treden sindsdien op als band. In mei 2015 toeren ze door Nederland.

Lead gitarist Robert Stuka is een Roma, geboren in Slowakije. Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Ierland waar hij werkt als full time muzikant. Zoals traditie is bij Sinti en Roma leerde hij musiceren van zijn familieleden. Na jarenlang Oost-Europese zigeunermuziek gespeeld te hebben, treedt hij tegenwoordig voornamelijk op met Django Reinhardt stijl gypsy jazz. In Ierland speelt hij met zijn eigen band Manouche.

Kurt Mortensen is een Deense violist en een veelzijdige muzikant. Hij is sterk beïnvloed door de wereldberoemde Deens violist Svend Asmussen. Sinds vijftien jaar is het zijn passie de muziek van Django Reinhardt en Stefan Grapelli te spelen. Hij speelde onder andere in het Festival de Puce in hartje Parijs. Nu heeft hij zijn eigen Hot Club Orchestra in Denemarken, ze treden op gekleed in witte smokings, net als de oorspronkelijke beroemde Hot Club de France.

Irene Ypenburg groeide op in een muzikale familie en leerde musiceren van haar ouders. Ze ontdekte het genre gypsy jazz een paar jaar geleden, en speelt sindsdien niets anders meer. Ze sloot vele vriendschappen in de Sinti en Roma gemeenschap en naast haar regelmatige optredens op vaste adressen, treedt ze internationaal op met vooraanstaande musici.

Dit unieke optreden vindt plaats in galerie Zeven Zomers, Houtstraat 74 te Nijmegen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur. Het muziekoptreden start om 20.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen.

€ 10,- incl. welkomstdrankje
Reserveer vóór 3 mei: galerie@zevenzomers.nl
U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.
Beperkt aantal plaatsen is beschikbaar.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: