Spring naar inhoud

#EXPO 5, Galerie Zeven Zomers Art

juni 27, 2010

De galerie toont van 26 juni tot en met 22 augustus 2010: bronzen beelden van Lies Arnold Aerts, glaskunst van Frank Biemans, non-figuratieve olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, sieraden (met opaal) van Bliss Art en bronzen vogeltjes en voetjes van Babette Degraeve

OPENING 4 JULI 2010

U bent van harte welkom op de feestelijke opening op zondag 4 juli, van 14.00 tot 17.00 uur. Na een welkomsttoespraak van Eelko van Iersel kunt u genieten van de expositie en live muziek van Elson. Elson is een quintet rondom de Surinaamse zangeres Monique. De band speelt een uitgebreid repertoire van ouwe jazz, zwarte soul, moderne pop en opzwepende funk, alles gestoken in een eigentijds jasje. De basis van de band wordt gevormd door percussie en bas, vanwaar piano de brug vormt naar de twee vrouwelijke solisten: saxofoon en zang.

GLASKUNST FRANK BIEMANS

Frank Biemans is bekend geworden met zijn fusetechniek waarbij stukken vlakglas met elkaar worden versmolten. De resultaten zijn aan te duiden als object of reliëf, soms meer figuratief, soms abstract. In verschillende werken gebruikt Frank Biemans kleurpoeders en glasgranulaten zodat een soort glazen schilderijen het resultaat zijn. Frank Biemans zelf over zijn werk: ‘Glas als materiaal vormt voor mij een uitdaging door zijn transparantie en weerbarstigheid. Die transparantie levert in combinatie met het steeds wisselende (dag)licht als het ware een vierde dimensie op. Beweging, dynamiek, ritme, harmonie en ruimte zijn thema’s die in mijn werk zijn terug te vinden. Ook menselijke kwaliteiten, humor, eigenschappen of situaties worden in mijn beelden tot uitdrukking gebracht.’

BRONZEN BEELDEN LIES ARNOLD AERTS

De beleving van Lies Arnold bij het beeldend vormen is een zoektocht om haar gedachten weer te geven. Haar beelden zijn gestileerde mensen die door hun vorm, beweging en kleur de emotie, spanning en rust zichtbaar maken. De aandacht voor huid en patin geven haar werk een eigen signatuur. Het werk van Lies is monumentaal.

‘DRAAGBARE KUNST’ BLISS ART

Bliss Art presenteert haar unieke collectie opaalsieraden. Opaal is een gelukssteen die wordt gezien als symbool van liefde, hoop en loyaliteit. Een edelsteen met een continue magisch kleurenspel. De juwelen van Bliss Art zijn unica. Een nieuwe Europese trend voor de stijlvolle vrouw, die élegance maar ook kwaliteit een must vindt. De sieraden vertegenwoordigen elk een essentiële emotie. ‘Toegegeven: ze zijn niet voor iedereen weggelegd’, aldus Marion Blees van Bliss Art. Het is een enkel stuk en er wordt geen tweede exemplaar van vervaardigd. Elk sieraad ís tijdloos, karakteristiek en door een bevlogen kunstenaar vervaardigd. Het design en uitvoering zijn van het hoogste niveau.

OLIEVERFSCHILDERIJEN EELKO VAN IERSEL

De olieverfschilderijen van Eelko van Iersel (1976) stralen kracht, licht en warmte uit. In zijn schilderijen schijnt het vormloze door de vorm. De fantasie van de toeschouwer wordt geprikkeld bij het zien van de organische kleurvlakken en composities. Mede daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo ontstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn. Eelko maakt de schilderijen met zijn handen en gebruikt daarbij geen penselen en kwasten. Verschillende verfsoorten en zand vormen zijn schilderspalet, waardoor de huid van het schilderij gelaagd en robuust is. Vanuit zijn visie en overtuiging is er altijd en overal inspiratie. ‘Het enige wat ik moet doen is openstaan voor de inspiratie die er is. Dat gebeurt wanneer ik de stilte in mezelf ervaar en vanuit spirit creëer’.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: